Excite

Alle goede liedjes gaan over... seks!

Waarover moet je een liedje schrijven, als je de top 40 wil bestormen? Liefde? Verdriet? Over de feestdagen misschien? Nee, wie een nummer één hit wil scoren doet er verstandig aan te zingen over seks!

Twee keer zoveel seks

Uit onderzoek van de State University in New York blijkt dat succesvolle liedjes twee keer zo veel woorden bevatten die refereren aan seks, dan liedjes die minder populair zijn. Sterker nog, ruim 92 procent van alle liedjes gaat over het bedrijven van de liefde! In het onderzoek werden 173 hits uit 2009 onderzocht en daaruit bleek dat er gemiddeld meer dan tien keer per nummer verwezen wordt naar een geslachtsdeel of naar geslachtsgemeenschap zelf.

Denk maar aan de nummers van popartiest Lady Gaga of rapper Lil Wayne. De verwijzingen naar seks vliegen je om de oren: "Let's have some fun, this beat is sick I wanna take a ride on your disco stick" laat weinig te raden over. Hetzelfde geldt voor een tekst als "Shawty want to lick me like a lollipop." En inderdaad, deze nummers waren en zijn mateloos populair.

Sexy opera

Toch heeft het weinig te maken met de tijd waarin we leven. Ook vroeger waren artiesten, en de mensen die graag naar hun muziek luisterden, al net zo op seks belust als nu. In opera's die eeuwen geleden geschreven werden, was het devies al: hoe meer toespelingen op seks, hoe populairder het stuk. En in 1959 was het aantal seksuele referenties in popmuziek al praktisch net zo groot als tegenwoordig. Alleen het genre R&B heeft wat seksuele referenties betreft een flinke opmars gemaakt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020