Excite

Alleen nog code rood voor Groningen

  • © Getty Images
In de afgelopen dagen gold in de Noordelijke provincies vanwege ijzel vrijwel doorlopend code rood. Donderdagmiddag werd dat weeralarm echter voor Friesland en Drenthe ingetrokken. Code rood geldt nu alleen nog maar voor Groningen. Daar zou nog sprake zijn van grootschalige gladheid vanwege ijzel.

In andere provincies is afgeschaald naar code geel. Dit geldt ook voor Noord- en Zuid-Holland, Zeeland en de waddeneilanden. Dat heeft echter niet met gladheid te maken, maar met zware windstoten. Op dit moment valt er in de meeste noordelijke provincies neerslag. Die neerslagzone trekt in noordoostelijke richting over het land, aldus het KNMI. Hierdoor verbetert de situatie op de weg snel.

In de afgelopen dagen is er vanwege gladheid bijna 7 miljoen kilo zout gestrooid. Ook gingen er verschillende scholen dicht, sloten winkels hun deuren en werden ook hele bedrijven gesloten. Leerlingen van de gesloten scholen hebben geluk; de Onderwijsinspectie heeft aangegeven dat het om overmacht ging en daardoor zijn de scholen niet verplicht om de gemiste uren op een ander moment in te laten halen.

Ook de post heeft veel vertraging opgelopen door het slechte weer. Vrijdag hoopt het bedrijf dat echter weer volgens het normale schema te kunnen bezorgen. Rouwpost werd de afgelopen dagen wel zo goed mogelijk bezorgd. Als dit niet lukte, dan werd telefonisch contact gezocht met mensen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021