Excite

Als iPaddenstoelen uit de grond!

Steve Jobs dacht met zijn iPad een goudmijntje aan te boren en dat lijkt gelukt. Goed nieuws dus! Hij zal zijn goudmijntje echter ook met behoorlijk wat concurrenten moeten delen, want Apple is niet de enige fabrikant met een mooie tablet op de markt.

De belangrijkste concurrent zal de HP Slate worden. De exacte specificaties van dit tablet zijn nog niet bekend, maar in ieder geval gaat het hier ook om een kleurenscherm, waarbij in ieder geval gebruik kan worden gemaakt van Windows 7.

Ook Apple’s grote concurrent Microsoft werkt hard aan een eigen tablet. Dit wordt de Microsoft Courier. Over de Microsoft Courier zijn nog geen feiten bekend; de geruchtenstroom draait echter des te harder. Zo zou het gaan om een vouwbaar scherm met twee 7” schermen. Het apparaatje moet fungeren als e-reader, maar beschikt bijvoorbeeld ook over een camera aan de achterkant. Voor zover bekend zou dat een feature zijn die het Microsoft apparaatje voor heeft op de iPad van Apple.

Zoals het een groot computerfabrikant betaamt, werkt ook Dell aan een eigen tablet, de Android tablet. Hier hebben we wel vast een beetje kennis mee mogen maken. Dit apparaatje zal later dit jaar uitkomen en is vooral bedoeld voor het maken van tekeningen, het spelen van spelletjes en het uitvoeren van wat saaiere taken. Deze tablet verschijnt bovendien in drie formaten, namelijk de 5”, 7” en 10” versie.

Verder zal Apple onder andere moeten concurreren met tablets van Foxconn, Asus, Lenovo en Joojoo. Wat uiteindelijk de beste optie is, blijft nog even afwachten tot er daadwerkelijk specificaties zijn die met elkaar vergeleken kunnen worden!

Afbeelding: Flickr account myuibe

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020