Excite

Amazon brengt e-reader naar Nederland

Innovatie is de redder van oude industrieën. Die stelling zou zeker wel eens waarheid kunnen worden voor boeken en kranten. Het internet neemt razendsnel haar plek in als grootste concurrent voor uitgeverijen, met name op het gebied van kranten en tijdschriften. De e-reader is de ideale manier voor uitgeverijen om in leven te blijven. Vreugde alom dus dat Amazon.com haar e-reader Kindle introduceert in onder andere Nederland.

De Kindle wordt op 19 oktober gelanceerd in honderd landen, waaronder Nederland. In Nederland is op dit moment de Sony e-reader van Bol.com de enige in de handel. De Kindle is uitgebreider dan de simpele versie van die van Bol.com en goedkoper dan de duurdere versie van die van Bol.com. Winst op alle fronten. Bovendien zijn er al 350.000 (engelstalige) titels te krijgen voor de Kindle, alsmede talloze abonnementen op kranten en tijdschriften.

De introductie van de e-reader gaat overigens niet zonder slag of stoot. Ook op dit gebied barst de strijd om copyright los. Dat ondervond Amazon toen het boek "1984" van George Orwell bij mensen van de Kindle werd verwijderd. Amazon moest diep door het stof en heeft inmiddels haar beleid ten opzichte van het verwijderen van titels aangepast. Maar uiteindelijk betekent de introductie van de e-reader een grote sprong voorwaarts, voor iedereen.

Afbeelding: ereaders.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020