Excite

American Hustle grote winnaar Golden Globes 2014

American Hustle is de grote winnaar van de Golden Globe Awards 2014 die zondagnacht warden uitgereikt. De film pakte de prijs voor beste film (comedy of musical), beste actrice was Amy Adams en beste bijrol ging naar Jennifer Lawrence. Beide dames hebben een belangrijke rol in de bekroonde misdaadfilm.

12 Years a Slave

Het historische drama 12 Years a Slave won eveneens een award voor beste film, maar dan in de categorie drama. Steve McQueens film was maar liefst zeven keer genomineerd, maar won uiteindelijk ‘enkel’ deze Golden Globe. 12 Years a Slave is in Nederland te zien vanaf eind januari.

Leonardo DiCaprio

Andere winnaars van een felbegeerde Golden Globe zijn Matthew McConaughey voor zijn rol als junk in Dallas Buyers Club. Zijn collega Jared Leto won de prijs voor beste bijrol in dezelfde film. De beste vrouw in een drama is Cate Blanchett in Woody Allen’s Blue Jasmine. Leonarde DiCaprio won de prijs voor beste acteur in de succesfilm The Wolf of Wall Street. DiCaprio bedankte regisseur Martin Scorsese persoonlijk voor het maken van de film.

Mooiste jurken

Het leukste aan de Golden Globes zijn natuurlijk de rode loper-momenten. Bekijk hier een fotoalbum met de mooiste jurken van de Golden Globe Awards 2014.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020