Excite

Amerika strijdt tegen gevaarlijk smokkelwaar

Behalve de War on Terror, de eeuwig voortdurende strijd tegen drugssmokkelaars en verwoede pogingen illegale Mexicanen bij de grens tegen te houden voert Amerika nóg een oorlog. Tot nu toe gebeurde dat in volledige stilte, maar klokkenluider Lind Bird stelt het probleem aan de kaak.

De vrouw werd namelijk gestopt bij de Canadees-Amerikaanse grens omdat ze illegaal smokkelwaar in de auto had. Lind Bird had geluk, ze kwam weg met een waarschuwing maar niet voordat de douane duidelijk maakte dat zoiets haar een enorme boete had kunnen opleveren. Ze had namelijk bij zich: een kindersurprise verassings-ei.

En dat is de bedoeling niet. Volgens de Amerikaanse lezing kunnen kinderen het ei openmaken en stikken in het speelgoed dat erin zit. Nou klinkt dat allemaal wat overdreven, maar Amerikaanse autoriteiten nemen de jacht op de chocolade-eieren heel serieus. In totaal heeft de douane al 25.000 kindersurprises in beslag genomen.

Lind Bird's ei werd geconfisqueerd, en vervolgens kreeg ze een zeven pagina's tellende brief thuisgestuurd waarin haar toestemming werd gevraagd om het verassingsei te vernietigen. 'Ik dacht dat het een grap was,' zegt Bird, 'ik moest het twee keer lezen maar het was bloedserieus.' Uiteraard kan de vrouw de beslissing aanvechten. Ze moet dan wel $250 betalen aan opslagkosten.

Afbeelding: Flickr, gebruiker monkymyschkin

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020