Excite

Amerika veiliger dankzij levensechte superhelden

In Lynnwood, een voorstad van Seattle in Amerika, heeft een man hulp gekregen toen zijn auto gestolen werd. Eigenaar Dan zag dat een dief zijn autodeur probeerde te forceren, maar nog voor hij het alarmnummer kon draaien verscheen een levensechte superheld ten tonele.

Gekleed in een zwart-gouden kostuum, voorzien van een angstaanjagend masker en een kogelvrij vest, verjoeg hij de autodief tot grote opluchting van de eigenaar. Dan heeft het incident niet bij de politie gemeld omdat zijn vrienden hem ervan overtuigden dat hij dronken moet zijn geweest.

Maar de superheld is echt. De man noemt zichzelf Phoenix Jones en is onderdeel van een groep superhelden die opereren in Lynnwood. Volgens de plaatselijke politie zijn er inmiddels 9 superhelden geïdentificeerd, met creatieve namen als Green Reaper, Gemini, Thunder 88 en Buster Doe.

Jones vertelt dat hij het zat was om thuis te zitten en niks te doen aan de criminaliteit in zijn stad. ‘Ik symboliseer dat de gemiddelde persoon zich niet afzijdig hoeft te houden als hij verkeerde dingen ziet op straat.’ Sinds de held actief werd is hij met vuurwapens bedreigd en werd hij al eens neergestoken.

Phoenix Jones neemt zijn superhelden status dan ook heel serieus. Zo heeft hij de politie gewaarschuwd dat er inmiddels twee neppe superhelden zijn verschenen; Captain Ozone en Knight Owl. ‘Iedereen in mijn team heeft een militaire of vechtsportachtergrond,’ zo vertelt Jones. ‘We zijn ons heel bewust van onze verantwoordelijkheden.’

Afbeelding: Flickr, gebruiker popculturegeek

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020