Excite

Amerikaans bendelid tatoeëert bekentenis op borst

Een gangster uit Los Angeles is veroordeeld voor een moord die hij zeven jaar geleden pleegde. Waarschijnlijk was de politie hem nooit meer op het spoor gekomen, ware het niet dat hij het de hele moordscène op zijn borst had laten tatoeëren. Toen een rechercheur per toeval op een foto van de gangster stuitte, viel hem de tatoeage meteen op.

Amerikaanse gangsters gebruiken tatoeages om hun levensverhaal te beschrijven en om zichzelf te onderscheiden van andere gangs. De moordenaar, lid van de Pico Rivera-bende en bijgenaamd Chopper, werd in 2008 opgepakt voor een verkeersovertreding. Omdat Los Angeles nogal te lijden heeft onder bende-gerelateerd geweld, maken agenten regelmatig foto's van de tatoeages van arrestanten. Die worden dan weer doorgestuurd naar een speciale bende-eenheid.

En zo kwamen de rechercheurs in 2008 de bewuste gangster op het spoor. Onder zijn hals had Chopper de woorden 'Rivera kills' staan. Op de rest van borstkas ontvouwde zich het verhaal van de moord die hij jaren daarvoor pleegde. De politie lanceerde direct een onderzoek, waarbij agenten vermomd als andere bendeleden met Chopper in gesprek gingen. Uiteindelijk hoefden ze weinig moeite te doen om een bekentenis los te peuteren bij de 25-jarige moordenaar, die met trots over zijn gruweldaad sprak.

Het bendelid werd voorgeleid en kreeg uiteindelijk een veroordeling voor moord aan zijn broek. Zonder de tatoeage en de bekentenis van Chopper was het de politie waarschijnlijk nooit gelukt de moord nog op te lossen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Jametiks

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018