Excite

Amerikaanse drummer goed voor beste web video

Het filmpje waarin een Amerikaanse drummer tijdens een optreden helemaal uit zijn dak gaat en een enorme show weggeeft, is door het publiek verkozen tot de allerbeste online video van 2010. Welk publiek? Het publiek van de Web Video Awards 2010 natuurlijk. Zij kwamen maandagavond bij elkaar in de Stadsschouwburg Amsterdam en gaven hun voorkeur aan door luid te applaudisseren.

De drummer heeft er voor gezorgd dat zijn filmpje de YouTube Publieksprijs in de digitale prijzenkast zetten. Natuurlijk werden er nog meer prijzen uitgedeeld, onder meer voor filmpjes met de leukste stunts, de allermooiste video en filmpjes met dieren. Degene die een winnend filmpje instuurt, kreeg de award uitgereikt.

De wedstrijd met bijbehorende awardshow werd georganiseerd door Upload Cinema. Deze organisatie trekt het hele land door om op grote schermen filmpjes van internet aan het publiek te tonen. Hierdoor kwamen ze ook op het idee om een prijzengala voor webvideo’s op te zetten. Volgens de organisatie is het het eerste gala in zijn soort.

Voor de categorieën naast de Publieksprijs werd natuurlijk de hulp gevraagd van een vakkundige jury. Deze jury bestond uit tal van film- en internetdeskundigen, aangevuld door Ed Robinson, de directeur van de Viral Factory. Dat bedrijf specialiseert zich in het maken en uploaden van virals, reclamefilmpjes die binnen korte tijd door ontzettend veel mensen bekeken worden.

Afbeelding: Flickr account jonsson

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021