Excite

Amerikaanse kat moet rechtspreken

In de Verenigde Staten bestaat de juryrechtspraak, waarvoor iedere Amerikaan opgeroepen kan worden. Ook als kat. Het schattige snoetje van poes Tabby Sal uit Boston zal hem niet redden, hij heeft op 23 maart gewoon jurydienst.

Het beestje was ooit per abuis opgenomen in een volkstelling, en staat in Boston nu blijkbaar te boek als burger. Toen eigenares Anna Esposito een brief kreeg waarin haar poezerd werd opgeroepen, tekenende ze direct protest aan. Niet omdat Tabby Sal een kat is, maar omdat ‘hij geen Engels spreekt en begrijpt’.

Wel was ze zo verstandig om ook een briefje van de dierenarts mee te sturen, waarop duidelijk stond dat Tabby Sal een kortharige, gecastreerde kat is. Natuurlijk was dit niet genoeg voor de regenten van Boston, en Tabby zal moet hoe dan ook in de rechtbank verschijnen. Anna Esposito vraagt zicht af wat het beestje daar moet doen. ‘Als ze vragen of de verdachte schuldig of onschuldig is, wat moet ze dan zeggen. Miauw?

Ook haar man Guy heeft zo zijn twijfels. ‘Hij vindt het leuk om op mijn schoot te zitten en misdaadseries te kijken, maar ik kan me niet voorstellen dat dat hem geschikt maakt voor jurydienst.

Het koppel hoopt de vergissing op te kunnen lossen voordat de rechtszaak daadwerkelijk begint

.

Afbeelding: Flickr, gebruiker ibash33r

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020