Excite

Amerikaanse minister van defensie treedt af

  • © Getty Images
De Amerikaanse minister van Defensie, Chuck Hagel, heeft zijn ontslag ingediend. Hij werkte sinds het begin van 2013 als hoofd van het Pentagon en was daarvoor senator voor de Republikeinen. President Obama zal later vandaag een officiële verklaring geven waarin hij het aftreden van Hagel aankondigt.

Overigens is het ontslag van Hagel geen verrassing voor de president. Die vroeg hem afgelopen vrijdag zelf om ontslag te nemen. Het Witte Huis zou volgens hem een andere minister nodig hebben die in staat is om de juiste maatregelen te nemen in verband met de dreiging van Islamitische Staat in Irak en Syrië. Daarnaast zou Hagel zelf liever ook de handdoek in de ring gooien en iets anders gaan doen.

De opvolger van Hagel zal binnenkort worden aangekondigd, wel zal Hagel in dienst blijven als Defensiesecretaris tot die opvolger daadwerkelijk door het senaat benoemd is.

Hagel heeft er een mooie (politieke) carrière op zitten. Hij verdiende twee Purple Hearts tijdens zijn diensttijd in Vietnam en vertegenwoordigde van 1997 tot 2009 zijn staat in het senaat. In zijn race om het senatorschap versloeg hij Ben Nelson. Daarmee werd hij de eerste Republikeinse senator van Nebraska in de afgelopen 24 jaar.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021