Excite

Amsterdam Fashion Week begonnen

Vandaag gaat de 16de editie van de Amsterdam Fashion Week (AFW) van start. De hele week waren er al modeshows die toewerkten naar de officiële opening van het jaarlijkse fashionfeest. De eer om het mode-evenement te openen met een modeshow op de catwalk lag bij ontwerper Sjaak Hullekes die een collectie liet zien met veel kleur, handwerk en vakmanschap. Retro en Bohemien en dandy vormden de rode draad. De extravagante ontwerper Bas Kosters sloot de feestelijke openingsavond af.

Naamsverandering van de Fashion Week

Tot vorig jaar heette de Amsterdamse modeweek nog Amsterdam International Fashion Week. De naamsverandering betekent niet dat de focus binnen de landsgrenzen blijft. Volgens directeur en mede-eigenaar Bart Maussen is het woord internationaal niet zo belangrijk: "We zijn toch wel internationaal en de modeweken in bijvoorbeeld New York en Londen noemen zich ook niet zo."

Geen crisis in de mode

Als één ding duidelijk is, is dat de financiële crisis met gemak buiten de deur wordt gehouden van Amsterdam Fashion Week. De verkoopcijfers van mode lopen niet drastisch terug en sponsoren blijven zich aanmelden. Ontwerper Tony Cohen merkt dat mensen meer investeren in kwaliteit. Kleding die langer meegaat dus. De discounter H&M die toch vooral mensen trekt met een kleinere beurs, zegt geen rekening te houden met de crisis en zich puur te concentreren op de modetrends.

Fashion Week Downtown

Hoewel de Amsterdam Fashion Week is bedoeld voor professionals uit de modewereld zoals ontwerpers en inkopers, wordt er ook aan het grote publiek gedacht. Onder de noemer Fashion Week Downtown zijn er activiteiten en evenementen in de stad georganiseerd door modeopleidingen, galeries, winkels en clubs. Kijk voor het hele programma op de website van Amsterdam Fashion Week amsterdamfashionweek.com/downtown.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019