Excite

Amsterdam opgeschrikt door enorm misbruikschandaal

Amsterdam is opgeschrikt door een misbruikschandaal, waarbij de medewerker van een kinderdagverblijf betrokken is. De man heeft waarschijnlijk tussen de dertig en de vijftig kinderen tussen 0 en 4 jaar oud misbruikt. De 27-jarige verdachte is inmiddels aangehouden.

De verdachte heeft al een aantal gevallen van misbruik bekend. Hij had via zijn werk als begeleider bij Het Hofnarretje en Het Knuffelparadijs toegang tot de kinderen. Ook bood hij zichzelf via internet aan als oppas. De zaak kwam aan het rollen toen er in de Verenigde Staten kinderporno werd ontdekt die in Nederland gemaakt was. Via het programma Opsporing Verzocht werd de identiteit van het slachtoffer in dat materiaal achterhaald. Even na het programma kon de verdachte worden opgepakt.

De man, die geboren is in Riga, maar een Nederlands paspoort heeft, is samen met zijn 37-jarige echtgenoot opgepakt. De twee hebben geen strafblad. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat de 27-jarige verdachte bij de kinderdagverblijven mocht werken: omdat er nooit aangifte tegen hem gedaan is, kwam er niets naar boven tijdens de screening en kon gewoon een Verklaring Omtrent Gedrag worden afgegeven. Overigens hebben twee ouders in 2008 wel melding gedaan van verdachte omstandigheden, maar hier is destijds verder niets mee gedaan.

Ook een andere, 39-jarige medewerker van het kinderdagverblijf is opgepakt. Die zou zich schuldig hebben gemaakt aan ontuchtige handelingen op het internet.

De ouders zijn inmiddels in twee verschillende bijeenkomsten ingelicht over de stand van zaken. De eerste bijeenkomst was voor ouders van kinderen waarvan de man het misbruik al bekend heeft. De tweede bijeenkomst voor de overige ouders.

Afbeelding: Flickr account Bert K

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020