Excite

Amy Winehouse stierf aan eetstoornis

De dood van Amy Winehouse houdt de gemoederen nog steeds bezig. Formeel wordt het overlijden van de zangeres mede toegeschreven aan de hoge hoeveelheid alcohol die ze ten tijde van haar dood in haar bloed had, maar haar broer Alex Winehouse laat nu een heel ander licht over de zaak schijnen. Volgens Alex was zijn zus zo verzwakt door boulimia dat de eetstoornis volgens hem reden is voor de vroege dood van Amy Winehouse.

Slechte conditie

Alex Winehouse vertelt in een interview dat Amy Winehouse door de eetstoornis is zeer slechte conditie was: “Ze zou uiteindelijk ook wel dood zijn gegaan, vanwege haar leefstijl, maar de boulimia is echt fataal geweest.”

Overgeven

Alex herkent het patroon. Op zijn middelbare school zag hij al dat de jazz-zangeres met een hele groep meiden samen overgeven. “Ze gooiden een hele lading saus over hun eten, schrokten het naar binnen en gaven vervolgens alles weer over. De andere meiden stopten, Amy niet. We wisten allemaal dat ze het deed, maar het is bijna onmogelijk om er iets aan te doen. Zeker als iemand er niet over praat.” Zonder boulimia was Amy Winehouse fysiek sterker geweest, zegt Alex. “Ze had een ernstige vorm van boulimia.”

Alcohol

Het is voor het eerst dat Alex Winehouse zich zo uitlaat over haar dood sinds zijn zus in juli 2011 overleed, 27 jaar oud. Door de hoeveelheid alcohol in haar bloed zou ze ademhalingsmoeilijkheden hebben gekregen en buiten bewustzijn zijn geraakt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021