Excite

Anderhalf miljoen voor ’s werelds duurste TV

Wie denkt met een TV van een paar duizend euro al duur uit te zijn, zal nog vreemd op zijn neus kijken als de creatie van de Britse ontwerper Stuart Hughes in de winkel verschijnt. Hij maakte namelijk een televisie die anderhalf miljoen pond moet kosten.

Megagroot is het scherm niet; voor die anderhalf miljoen pond – een dikke twee miljoen euro – krijg je een scherm van ‘slechts’ 55 inch. De kosten van dit scherm zitten in heel andere dingen. Zo is het toestel gemaakt van 18 karaats roségoud. Bovendien is elk van de tv’s – er zullen er in totaal drie gemaakt worden – voorzien van 72 ronde diamanten van 1 karaat en de allerbeste kwaliteit. In het gouden frame zitten daarnaast nog honderden kleine steentjes.

Daar houdt het niet op: de binnenkant van het frame is gemaakt uit alligatorhuid dat met de hand genaaid is.

Hughes kent zijn doelgroep inmiddels goed; hij maakt al sifons en iPods voor rijke klanten en verkoopt ze onder andere in Harrods in Londen, maar ook in Monaco en Marbella. Ook bouwde hij al eens een gouden BMX fiets.

Na maanden van voorbereiding en ontwerpen, besloot hij zich te wagen aan het maken van de TV. Hij en zijn team hebben er uren voor uitgetrokken om ieder stukje materiaal per stuk uit te kiezen. En dat kan hij doen, want onder zijn klanten bevindt zich onder meer Stefano Gabbana, van Dolce & Gabbana. Die koopt nu al regelmatig een gouden iPhone van Hughes en laat wellicht straks ook zijn oog vallen op deze mooie TV.

Afbeelding: LEGPR

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021