Excite

André Hazes musical in première

Zondag is de musical Zij Gelooft in Mij in première gegaan in het Amsterdamse DeLaMar theater. De musical gaat over het levensverhaal van de volkszanger André Hazes, die in 2004 overleed. Joop van den Ende Theaterproducties produceerde het stuk, dat onder andere vertelt over het ontstaan van de relatie tussen André en Rachel en zijn stad Amsterdam. De grootste hits van Hazes komen voorbij in de musical.

Personages

De belangrijkste personages van de musical zijn voor acteur Martijn Fisher, die de rol van André Hazes op zich neemt en Cees Geel speelt Hazes' producer en beste vriend Tim Griek. Hazes’ grote liefde Rachel Hazes wordt vertolkt door Chantal Janzen.

Moedergevoel

Chantal Janzen herkent zich in het sterke moedergevoel van Rachel Hazes, die haar man altijd is blijven steunen ondanks zijn drankprobleem. “Wat doe je als je grote liefde zo'n probleem krijgt? Ik denk toch niet dat ik dan zomaar bij mijn man wegga en mijn zoontje meeneem.” Jansen is blij dat ze zelf ook een zoontje heeft. “Zo kan ik me beter voorstellen hoe Rachel werd verscheurd door de zorgen om man en kinderen.”

Uitverkocht

Het contract voor de musical werd als in 2007 door Rachel Hazes getekend. Joop van den Ende was een aantal jaren manager van de volkszanger en kent de familie Hazes dus goed. Zij Gelooft in Mij is nog tot eind maart te zien. Alle kaarten voor voorstellingen van november zijn al zo goed als uitverkocht.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020