Excite

André Rieu wint exportprijs

Donderdagmiddag kreeg André Rieu een zeer hoge onderscheiding, namelijk de Burna exportprijs 2009. Deze ontving hij tijdens het Gouden Harpen Gala. De exportprijs wordt toegekend aan een Nederlandse artiest die het afgelopen jaar het meeste succes heeft gehad in het buitenland. Voor André Rieu is het alweer de vierde keer dat hij deze prijs in ontvangst mag nemen.

André Rieu vertelt dat hij, toen hij begon met het spelen van de viool, nooit had gedacht dat hij de exportprijs zou krijgen. Hij is erg trots op Nederland en het feit dat hij uit Maastricht komt. Iedere avond krijgt hij erg veel enthousiasme uit het Nederlandse publiek tijdens optredens. Als André Rieu een optreden heeft in het buitenland, laat hij altijd merken hoe trots hij is op zijn eigen land. De muzikant heeft optredens gegeven over de hele wereld. Zijn grote doorbraak was in 1994, met de ‘Tweede Wals’. Met dit nummer kreeg hij een onverwacht hitsucces.

Er waren nog meer winnaars tijdens het Gouden Harpen Gala. Producer Giorgio Tuinfor kreeg ook een Exportprijs toegekend. Krezip, Gerard van Maasakkers en Within Temptation kregen een Gouden Harp voor hun werk. De Zilveren Harp ging naar Ziggy, de band Room Eleven en rapper Typhoon.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020