Excite

André van Duin krijgt televisievakprijs

André van Duin zit inmiddels al wat jaren in het vak en daarom is zijn werk beloond: hij krijgt namelijk de Beeld en Geluid Oeuvre Award 2010. Hij heeft deze prijs te danken aan zijn bijzondere bijdrage aan de ontwikkeling van de Nederlandse TV.

Het bericht werd als eerste door de NOS naar buiten gebracht, maar werd later ook bevestigd door het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Van Duin maakt al sinds 1964 programma’s en heeft in die periode laten zien dat hij een enorm en universeel talent is. Naast tv programma’s maakte hij ook films, theatertournees en natuurlijk radioprogramma’s.

Bij de prijs hoort ook een bronzen beeld van Duin zal dat tijdens de prijsuitreiking op 24 januari in ontvangst nemen. Tijdens die feestelijke gelegenheid zal er ook een portret van van Duin worden opgenomen op de Wall of Fame van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Woensdag werden ook de andere genomineerden voor Awards bekend gemaakt. Er worden nog in elf categorieën prijzen weggegeven. De serie Annie M.G., over Annie M. G. Schmidt, is drie keer genomineerd, namelijk voor het beste fictieprogramma, beste acteur (Daan Schuurmans) en beste actrice (Malou Gorter). Andere genomineerden zijn Foute Vrienden, Het Tweede Scherm, De Avonturen van Pim en Pom, Taarten van Abel, So You Think You Can Dance en Penoza.

Afbeelding: onbekend

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020