Excite

Angela Merkel in bikini gespot!

Angela Merkel, de bondskanselier van Duitsland, is in haar bikini gespot! Niet recentelijk; het gaat om een aantal foto’s van Merkel toen ze nog jonger was. De foto’s werden gepubliceerd in een reportage op de website van Bild, die naar aanleiding van haar herverkiezing als machtigste vrouw van het land werd samengesteld.

Angela Merkel is deze week namelijk opnieuw verkozen als regeringsleider. Met een meerderheid van 52,8 procent van de stemmen – oftewel 323 van de 612 stemmen – kreeg Merkel opnieuw de goedkeuring van het parlement om haar werk als bondskanselier voort te zetten. Voor Merkel is het de eerste keer dat ze te maken krijgt met een herverkiezing.

Merkel is al sinds 2005 bondskanselier van Duitsland. Haar eerste termijn van vier jaar regeerde het CDU – de partij waar Merkel lid van is – samen met de sociaal-democratische partij SPD. Die samenwerking is nu wel gewijzigd: Merkel en het CDU gaan de volgende periode samenwerken met de FPD, een liberale partij in Duitsland.

Het Duitse kabinet kwam gisteren voor het eerst samen om plannen te maken voor de komende jaren. Vorige maand werd al duidelijk dat het CDU zou gaan samenwerken met de FPD. Overigens heeft het CDU toen wel een aantal stemmen in moeten leveren: de partij behaalde toen 33,8 procent van de stemmen en dat is het laagste percentage sinds 1953. Voor de kansen van Merkel maakte dit blijkbaar niet uit; zij werd direct al getipt als grote winnaar.

Afbeelding: Flickr account World Economic Forum

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019