Excite

Angelina Jolie wil met Tim Burton samenwerken

De samenwerking met Johnny Depp bevalt Angelina Jolie zo goed, dat ze meer wil. En niet alleen van Johnny Depp, maar ook van de ‘Burton-Familie’. Die familie, onder meer bestaand uit Tim Burton, Helena Bonham-Carter en Johnny Depp, is namelijk verantwoordelijk voor successen als Alice in Wonderland en Big Fish.

Ook Charlie and the Chocolate Factory is een film die door deze zogenaamde familie geproduceerd is. Om binnen te komen, probeert Jolie nu een rol te pakken te krijgen die normaal gesproken voor Helena Bonham-Carter is weggelegd. Dat zal een lastige klus zijn, want Bonham-Carter hoort niet alleen allang bij de familie, maar is ook de vrouw van Tim Burton.

Jolie heeft haar zinnen op een specifieke rol gezet: die van Maleficent, de boze fee uit het sprookje van de Schone Slaapster, dat op het moment door Burton wordt uitgewerkt tot een filmversie. Om deze rol in de wacht te slepen, geeft Jolie vast overal aan hoe graag ze mee zou willen werken. Zo vertelt ze dat het een enorm ‘speciaal team’ is en dat het werken met hen zou lijken op het werken met familie. Jolie zou op het moment ook al in gesprek zijn met Burton over de rol. Bovendien heeft ze ervaring; ze speelde ook al een boosaardige, ietwat gestoorde vrouw in Alexander, waar ze de rol van de moeder van Alexander de Grote op zich nam.

Afbeelding: Flickr account Gage Skidmore

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020