Excite

Anne Hathaway wordt Catwoman

Het gaat goed met Anne Hathaway. De goedlachse actrice is momenteel naast Jake Gyllenhaal in de Nederlandse bioscopen te zien in de filmhit Love and Other Drugs, en is nu gecast voor de rol van Catwoman in de derde en laatste Batman-film van Christopher Nolan.

Het is opvallend dat Nolan voor de 28-jarige Hathaway gekozen heeft, omdat de rol van Catwoman tot nu toe meestal werd vertolkt door meer vamp-achtige vrouwen, zoals Michelle Pfeiffer en Halle Berry.

Anders dan die actrices is Hathaway veel meer het type ‘girl next-door’. Ze kreeg de rol dan ook niet in haar schoot geworpen. De actrice kreeg te maken met heftige concurrentie van collega-filmsterren Jessica Biel en Keira Knightley.

Nolan is erg in zijn nopjes over de samenwerking. ‘Ik ben erg opgetogen dat ik de kans krijg om met Anne Hathaway te werken. Ze zal een fantastische aanvulling vormen tot ons ensemble, als we het verhaal afsluiten.’

In de nieuwe Batman-film, met de titel The Dark Knight Rises, zal Tom Hardy te zien zijn als slechterik Bane. Natuurlijk zal Christian Bale weer opdraven als Batman. Naar verwachting zal de film in juli van 2012 zijn opwachting maken in de Amerikaanse bioscopen.

Behalve een nieuwe filmrol heeft Hathaway ook een mooie presentatieklus voor de boeg. Ze mag volgende maand opdraven om de Oscars te presenteren, samen met James Franco.

Afbeelding: excite.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021