Excite

Anouk doet het goed in de hitlijsten

Anouk is weer helemaal terug. De zangeres staat met haar single 'Three Days in a Row' op de eerste plaats. Van welke hitlijst? Van alle hitlijsten! Dat is erg knap voor een Nederlandse artiest. In de Airplay Charts, de Single top 100, de Mega Top 50, de Top 40 en de Download Top 50 staat de nieuwste single van de Haagse artieste op de eerste plaats.

Met haar hitsingle helpt Anouk de muziekindustrie een handje. Het gaat namelijk slecht met de verkoop van CD's. In Nederland wordt de handel draaiende gehouden door slechts enkele artiesten, die zorgen voor het grootste gedeelte van de verkoop van CD's. Die artiesten komen met name uit Volendam, zoals Jan Smit en Nick en Simon, maar ook Ilse DeLange, Bløf, Marco Borsato, Alain Clark en Anouk verkopen nog zeer goed. Daarna houdt het echter snel op. Deze artiesten zijn er eigenhandig verantwoordelijk voor dat de CD verkoop in Nederland niet totaal instort.

De verkoop van muziek in de eerste helft van 2009 is 4,4 procent minder dan in 2008. Nieuwe ontwikkelingen zijn erg belangrijk voor de entertainmentbranche. Zou helpt Blu-Ray om de verkoop van films te stimuleren en zorgen platenmaatschappijen met digitale verkoop ook voor 15% van de totale verkoop van muziek. Daaronder vallen downloads, maar ook streaming. Het is te danken aan innovaties, en natuurlijk de kwaliteit en het talent van artiesten als Anouk, dat de entertainmentbranche nog overeind blijft.

Afbeelding: Joe Mad

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020