Excite

Anouk door naar finale Songfestival

Na acht jaar staat Nederland eindelijk weer in de finale van het Eurovisie Songfestival. Bijna vier miljoen Nederlanders zagen dinsdagavond hoe Anouk als laatste artiest een ticket naar de finale van het Eurovisie Songfestival binnenhaalde. Met haar nummer ‘Birds’ vertegenwoordigde Anouk ons land, dat al sinds 2004 niet meer een finaleplaats wist te behalen. De laatste keer was dat met het nummer Without You van Re-Union

Bescheidenheid

Anouk was één van de vele zangeressen van de avond, maar in tegenstelling tot de meeste optredens kenmerkte Anouk zich door bescheidenheid. Ook het contact met de camera was minimaal, al gunde ze de kijkers aan het eind van haar lied wel een gulle glimlach. Behalve Nederland gaan ook Moldavië, Litouwen, Ierland, Estland, Wit-Rusland, Denemarken, Rusland en België door naar de finale van het Eurovisie Songfestival. Donderdag is de tweede halve finale.

Goed gevoel

Anouk verklaarde in de persconferentie na het optreden dat ze zich geen zorgen had gemaakt over het behalen van een finaleplaats. “Toen het negende land werd voorgelezen, dacht ik wel even: no way. Maar er bleven wel een paar camera's bij mij in de buurt, dus ik had een goed gevoel.”

Fantastische zangeres

TROS-directeur Peter Kuipers is dolgelukkig met “wereldwijf” Anouk, ondanks de wat moeizame start in de samenwerking met de Haagse zangeres. “We hebben het eindelijk gered. Anouk is een fantastisch mens en een fantastische performer,” zegt Kuipers. “Als je zo hoog in de polls staat, zo'n fantastische zangeres hebt en een geweldig lied, kan het niet waar zijn dat je het niet zou redden.”

Finale Eurovisie Songfestival

De finale van het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Malmö zal zaterdag plaatsvinden. Anouk treedt op in de eerste helft van de uitzending.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021