Excite

Anouk toch naar Eurovisie Songfestival

Zangeres Anouk maakte woensdag haar deelname bekend aan het Eurovisie Songfestival. In een zelfgemaakt filmpje op haar website en Facebookpagina, verteld Anouk over haar beslissing om mee te doen aan het liedjesfestijn na gesprekken met de TROS. “Dat verliep heel erg okay. Toen dacht ik: ik ga er nog heel even een nachtje over slapen. Dat heb ik gedaan. En toen ik vanochtend wakker werd dacht ik: ik ga het gewoon doen, ik heb er zin in.”

Gesprekken ontkend

Er waren al eerder geruchten over deelname van Anouk aan het songfestival, maar vorige week werden deze nog de kop ingedrukt door de zangeres zelf. Ook eerder deze maand weersprak ze dat er onderhandelingen waren met de TROS over een eventuele deelname. Volgens Daniël Dekker, die het commentaar bij het Eurovisie Songfestival verzorgt, was de kans dat de zangeres volgend jaar Nederland vertegenwoordigt na enkele gesprekken toegenomen.

Kritiek op kwaliteit

Anouk staat vooral bekend om haar kritiek op de kwaliteit van de Nederlandse inzendingen voor het Eurovisie Songfestival. Ze opperde daarom in juli om zelf te gaan, maar de TROS stond erop dat de zangeres eerst mee zou doen aan het Nationaal Songfestival. Iets wat Anouk, haar manager en vele fans als onbegrijpelijk bestempelden. “Niet om arrogant te doen, maar ik vind dat ik na 17 jaar wel genoeg bewezen heb wat betreft mijn kwaliteiten als zangeres en songwriter,” zo zei de zangeres.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020