Excite

Anouk wil naar Eurovisie Songfestival

Anouk wil graag als Nederlandse inzending naar het Eurovisie Songfestival in Malmö in Zweden volgend jaar. Via Twitter en Facebook liet de zangeres weten een “killersong” te hebben ingestuurd. De TROS weigert de inzending van Anouk door te laten gaan naar Zweden, zonder eerst het nationale songfestival te organiseren. Deze reactie leidde vandaag bij Anouk, haar fans en de elite van de Nederlandse popmuziek tot groot onbegrip.

Ervaring en talent

”Amateuristisch, bizar en armoedig,” dat zijn de woorden van Eric van Tijn over het voorval. De platenproducer kan er met zijn hoofd niet bij dat de TROS Anouk niet direct wil doorsturen naar de liedjeswedstrijd. Manager van Anouk Kees de Koning begrijpt de beslissing ook niet: “Deze voorrondes dienen ervoor om er zeker van te zijn dat het grootste talent Nederland gaat vertegenwoordigen. Als een artiest, die onbetwist al 17 jaar aan de top staat, zich hier dan voor aanbiedt lijkt zo'n voorselectie mij volkomen overbodig.” Anouk zelf schreef vandaag: “Niet om arrogant te doen, maar ik vind dat ik na 17 jaar wel genoeg bewezen heb wat betreft mijn kwaliteiten als zangeres en songwriter.”

Eerst nationaal Songfestival

De TROS zegt verrast te zijn door de interesse van Anouk voor het evenement, maar onderstreept dat Anouk eerst door de nationale voorronde moet, zodat een jury en het Nederlands publiek kan meebeslissen over de deelname. De woordvoerder van de omroep reageerde ook op het bezwaar van de zangeres over de voorronde: “als ze echt zo'n killersong heeft geschreven hoeft ze zich daar ook helemaal geen zorgen over te maken.”

Kijkcijfers

Volgens Anouk en haar manager kan de starre houding van de TROS maar één ding betekenen. Het interesseert de omroep niet of Nederland wel of niet wint bij het Eurovisiesongfestival, als er maar zoveel mogelijk programma’s omheen gemaakt kunnen worden. Anouk heeft geen goede woorden over voor de intenties van de TROS: “Het gaat blijkbaar meer om het vullen van zendtijd dan om een keer een kans te hebben om in de finale te komen. jammer hoor.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020