Excite

Anthony Hopkins speelt Freddy Heineken

Oscarwinnaar Anthony Hopkins zal de rol van Freddy Heineken op zich nemen in een Britse film over de biermagnaat. Dat werd zondag bekend gemaakt door de producent. De film is gebaseerd op het boek dat Peter R. de Vries schreef over de geruchtmakende zaak. Hopkins is vooral bekend van zijn rol als de psychopaat Hannibal Lecter.

Regisseur Daniel Alfredson

De Engelstalige film 'The Kidnapping of Freddy Heineken' wordt geregisseerd door de Zweed Daniel Alfredson. Hij nam eerder de regie van de Millennium-films voor zijn rekening, die gebaseerd waren op de boeken van Stieg Larsson. Een deel van de opnames zal plaatsvinden in Amsterdam.

Peter R. de Vries is blij

Peter R. de Vries is door het dolle heen. "He he... Het mag eindelijk naar buiten: #AnthonyHopkins gaat Alfred Heineken doen in film! A dream comes true. AH doet AH! Super blij!”, twitterde de misdaadjournalist. De Vries schreef het boek over de ontvoering gebaseerd op interviews met de ontvoerders Cor van Hout en Willem Holleeder. Bij de NOS vertelt de journalist vertrouwen te hebben in Hopkins: "Ik denk dat hij heel geloofwaardig een captain of industry kan neerzetten. Dit is natuurlijk een van de beste acteurs van de wereld. Als iemand Heineken kan neerzetten, kan hij dat. [...] Iedere recensent wil wel een film zien met Hopkins. Wij zijn allemaal zeer euforisch."

Verbod op eerdere film

Over andere namen die mogelijk Holleeder gaan spelen mag De Vries nog niets zeggen, en daar houdt hij zich aan. De productie staat overigens los van de film 'De Heineken Ontvoering' die regisseur Maarten Treurniet twee jaar geleden maakte met Rutger Hauer. Willem Holleeder eiste toen nog tevergeefs een verbod op de film middels een kort geding omdat net alle scenes op waarheid gebaseerd zouden zijn, maar de rechter wees deze eis af.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020