Excite

Antonio Banderas had kanker

Als je het gevoel hebt dat Antonio Banderas niet veel in de openbaarheid is getreden in 2009, dan kan dat wel eens kloppen. De acteur maakte namelijk in een interview bekend dat hij in dat jaar tegen kanker vocht. De Spanjaard koos ervoor om het twee jaar geheim te houden.

De vijftigjarige acteur vertelde zijn geheim in een interview met het Italiaanse blad OK La Salute Prima di Tutto. Banderas zei dat hij zijn ellende niet graag aan de grote klok wilde hangen. "Ik ontdekte twee jaar geleden een tumor op mijn rug, wat ik alleen aan vrienden en familie heb verteld. Ik wilde deze nachtmerrie graag voor mezelf houden."

Inmiddels is de Spaanse acteur, bekend van films als Once Upon a Time in Mexico, weer volledig genezen, maar het was geen fijne episode in zijn leven. "Twee dagen nadat ik onderzocht was, ging ik onder het mes om de tumor te laten verdwijnen. Gelukkig bleek uit de biopsie dat het goedaardig was. Maar het was een flinke joekel, ongeveer zo groot als een vuist."

Met het interview wil de man van actrice Melanie Griffith vooral andere mensen bewegen zich goed te laten onderzoeken. "Als je twijfelt, ga dan naar je huisarts. Een vroege diagnose kan je leven redden," aldus Banderas.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020