Excite

Apple-baas lijkt strijd tegen kanker te verliezen

Het gaat niet goed met Apple topman Steve Jobs. De medeoprichter en baas van Apple vecht al meer dan zeven jaar tegen een zeldzame vorm van kanker, maar lijkt de strijd inmiddels te verliezen.

Steve zelf en medewerkers van Apple hebben geprobeerd de schijn enigszins op te houden, maar recentelijk gemaakte foto’s laten een ernstig vermagerde en verzwakte man zien. Hij zou ruim 20 kilo zijn afgevallen sinds hij ziek is, en heeft door de chemotherapie bijna geen haar meer.

De Amerikaanse krant the National Enquirer heeft foto’s gepubliceerd waarop hij te zien is met zijn vrouw, terwijl ze een cafetaria verlaten. De krant haalde er verscheidene experts bij om de foto’s te analyseren. Een van hen, oncoloog Jerome Spunberg, denkt te zien dat Jobs terminaal ziek is. Volgens Dr. Samuel Jacobson, een specialist in longziektes, zou hij niet meer dan zes weken te leven hebben.

Jobs wordt momenteel behandeld in het Stanford Cancer Centre in Palo Alto (Californië), dat gespecialiseerd is in kanker aan de pancreas. Het is hetzelfde ziekenhuis waar ook Patrick Swayze tevergeefs genezing zocht.

De 55-jarige Jobs is eerder al in Zwitserland geweest voor behandelingen. In 2008 onderging hij een levertransplantatie, waarna hij zes maanden later weer op het Apple toneel verscheen. Vorige maand heeft hij echter weer ziekteverlof opgenomen. Op zijn website schrijft hij ‘Ik houd zoveel van Apple en ik hoop zo snel mogelijk weer terug te zijn. In de tussentijd hopen mijn familie en ik dat mensen respect voor onze privacy zullen hebben.’

Het is de vraag wat er met Apple gebeurt als Jobs zou wegvallen. Onlangs vroegen meerdere beleggers Apple al om met plannen te komen.

afbeelding:www.digitaltrends.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021