Excite

Arjen Robben krijgt excuses

Het Nederlands elftal speelde gisteravond tegen Bayen München, waarbij Arjen Robben werd uitgefloten kreeg elke keer als hij zijn voet aan de bal had. Voor die onsportiviteit heeft de clubleiding van Bayen München vandaag de excuses aangeboden aan de voetballer. Dat meldde de Duitse topclub woensdag in een verklaring.

Woede

Het fluitconcert riep de woede op van bondscoach Bert van Marwijk en aanvoerder Mark van Bommel, die het gedrag “schandalig” noemde. Volgens bestuursvoorzitter van Bayen, Karl-Heinz Rummenigge, heeft niemand het recht om spelers uit te fluiten. Hij geeft als verklaring dat het slechts om enkele fans ging die “blijkbaar teleurgesteld waren dat Arjen drie dagen na de verloren Champions League finale niet het shirt van Bayern heeft gedragen, maar alleen voor het Nederlands elftal heeft gespeeld.” De wedstrijd werd overigens op verzoek van Bayern München gespeeld, als goedmaker naar aanleiding van Robbens lange blessure na het wereldkampioenschap voetbal in 2010.

Gemiste strafschop

Robben miste zaterdag in de verlenging van de Champions League finale een cruciale strafschop, wat er uiteindelijk voor zorgde dat Chelsea via een strafschoppenserie de overwinning pakte. Rummenigge benadrukte dat Arjen net als alle spelers van Bayern “teleurgesteld en diep getroffen is door de ongelukkige en onverdiende nederlaag tegen Chelsea.” Ondanks geluiden dat Robben de Beierse club zou moeten verlaten na de vernederende fluitconcerten, hoopt de zuid Duitse club op een goede afloop van het incident. De persverklaring werd afgesloten met: “we wensen Arjen Robben een goed en succesvol EK toe en kijken er naar uit hem in juli weer binnen de Bayernfamilie te hebben.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020