Excite

Arjen Robben onzeker voor Wereldkampioenschap

Het was bijna de perfecte afscheidswedstrijd voor een groot internationaal toernooi. Oranje veegde met 6-1 Hongarije van de mat in de Amsterdam ArenA afgelopen zaterdag. Bijna een miljoen kijkers trok het duel, ondanks het heerlijke weer. En Nederland speelde ook nog eens prachtig voetbal, met diverse wonderschone doelpunten. De solo van invaller Elia, luttele seconde na het betreden van het veld en als eerste balcontact, kan meteen worden gearchiveerd als een klassieker onder de doelpunten uit de geschiedenis van Oranje. Maar perfect was het toch niet na afloop van het treffen. Arjen Robben was namelijk vlak voor tijd uitgevallen met een blessure.

Had Maradonna ooit de 'Hand van God', Arjen Robben heeft vooral de 'Hamstrings van Crêpepapier'. Hij wilde een listig hakje toepassen om een medespeler vrij te spelen, maar verstapte zich daarbij. Meteen greep hij naar zijn hamstring en stortte ter aarde. Het feest in de ArenA verstomde meteen. Iedereen kent de geschiedenis van Robben en ernstige blessures. Dat zoiets in de 85e minuut van de laatste wedstrijd voor het WK met een 6-1 voorsprong moet gebeuren, is een triest lot. Hoe het precies met Robben gaat, is momenteel nog onbekend.

Robben vloog niet met de rest van Oranja naar Zuid-Afrika, maar bleef achter voor extra onderzoek. Heel het team was er geschokt van en ook in de internationale sportmedia wordt gesproken over de vloek van Robben. Of de aanvaller op tijd hersteld is, is zeer de vraag. Tot 24 uur voor de wedstrijd tegen Denemarken volgende week maandag mag een vervanger worden aangetrokken. Maar of dat nodig is, is de vraag. Wellicht dat Robben de groepswedstrijden mist, maar later alsnog kan aanschuiven. Een dergelijk fenomeen kunnen we namelijk uitstekend gebruiken om te winnen van grote landen als Portugal, Spanje, Brazilië en Argentinië, die we wellicht tegen gaan komen. Het is te hopen dat de blessure uiteindelijk meevalt...

Afbeelding: maakjestart.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020