Excite

Armloze pianist wint China’s Got Talent

Wat je niet dood maakt, maakt je vaak sterker. Dat is een credo dat we regelmatig om ons heen terug zien. Mensen die ledematen verliezen, laten zich bijvoorbeeld vrijwel nooit tegenhouden om iets groots te bereiken. De vraag is of je dan kunt spreken van een handicap. Dat bewijst Lui Wei als geen ander. De 23-jarige Chinees heeft geen armen. Toch heeft hem dat niet weerhouden om zeer goed te worden in het spelen van de piano.

Zo goed zelfs dat hij zich opgaf voor China’s Got Talent. Want ook daar houden ze van talentenshows. Lui Wei was een opvallende verschijning. De armloze pianist bespeelde de piano en het publiek met zijn voeten. Vanuit zijn tenen haalde hij de mooiste melodieën uit het muziekinstrument. Een groot talent. Niet zo vreemd dan ook dat Lui Wei de finale van het programma haalde.

Die finale won de bijzondere pianist zonder al te veel moeite. Maar liefst een half miljard Chinezen zagen Lui Wei de finale winnen. Een half miljard, dat is waarschijnlijk een wereldwijd kijkcijferrecord. Hij won de finale van de zevenjarige cabaretier Zhang Fenxi en mag nu mee op tournee met de Taiwanese zangeres Jolin Tsai. Een bijzondere prestatie voor Lui Wei, die zijn armen op tienjarige leeftijd verloor door elektrocutie.

Afbeelding: youtube

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020