Excite

Arrestatie Joran misdaad-moment van het jaar

Het Amerikaanse TIME Magazine heeft de arrestatie van Joran van der Sloot op 3 juni verkozen tot belangrijkste gebeurtenis op het gebied van misdaad in 2010. De Nederlander werd in een taxi in de Chileense plaats Viña del Mar aangehouden op verdenking van de moord op Stephany Flores. Van der Sloot zit nog steeds vast.

De Peruaanse Flores is de dochter van zakenman en autocoureur Ricardo Flores. Deze zaak werd dan ook breed uitgemeten in Peru en waaide over naar Nederland en Amerika. Joran van der Sloot was in Zuid-Amerika om mee te doen aan een pokertoernooi. Daar ontmoette hij Stephany Flores. Uiteindelijk werd het meisje dood gevonden op een hotelkamer die op naam stond van de Nederlander.

Het is niet vreemd dat de arrestatie van Joran van der Sloot groot nieuws is in Amerika. De verdwijning van Natalee Holloway tijdens een vakantie op Aruba is nog altijd onopgelost. Van der Sloot blijft hoofdverdachte in die zaak. Door zijn arrestatie in Chili en gevangenschap in Peru houden de Amerikanen hoop dat de zaak-Holloway ooit wordt opgelost.

In de top 10 van TIME is verder plaats voor de Belgische Els Clottermans. Ze werd afgelopen jaar veroordeeld tot dertig jaar gevangenisstraf nadat ze de parachute van een liefdesrivale zou hebben gesaboteerd. Ook de mislukte aanslag op Times Square in New York kreeg een plekje in de misdaad top 10, evenals de steekincidenten op Chinese scholen.

Afbeelding: AD

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020