Excite

Aston Martin James Bond en Darth Vader kostuum onder de hamer

Filmliefhebbers kregen de kans om weer een bod uit te brengen op spectaculaire memorabilia. Dit keer kwam onder meer een Aston Martin B5 onder de hamer. Deze wagen is door James Bond gebruikt in de films Goldfinger en Thunderball. De wagen is voorzien van alle echte Bond-snufjes.

Vooraf werd verwacht dat de wagen zo’n 4 miljoen op zou brengen. De uiteindelijke opbrengst was 3 miljoen. Nog niet gek, want de eigenaar heeft destijds slechts 10.000 dollar voor de wagen betaald. De 400 pk sterke wagen is nu echter van eigenaar gewisseld en voor drie miljoen mag die voortaan dagelijks genieten van de schietstoel, machinegeweren en het radarscherm. Al deze extra’s zijn nog in uitstekende staat.

Wie meer houdt van SF, kan 25 november terecht bij Christies. Daar wordt dan namelijk het originele Darth Vader kostuum verkocht, uit de Star Wars films. Het gaat om de helm en het bijbehorende masker, cape en harnas. Naar verwachting zullen deze items bij elkaar tussen de 250.000 en 365.000 dollar op moeten brengen. Waarschijnlijk is dit kostuum gemaakt voor de tweede Star Wars film, The Empire Strikes Back. Deze film werd in 1980 uitgebracht. De huidige eigenaar zou een Amerikaanse particuliere verzamelaar zijn, maar zijn identiteit wordt door Christies niet naar buiten gebracht.

De veiling vindt plaats in Londen.

Afbeelding: dailymotion

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019