Excite

Australië jaagt op Obama

De Australische politie jaagt op Obama. Niet echt natuurlijk, anders krijgen ze het waarschijnlijk aan de stok met het leger van Amerika. Een overvaller die een masker van de Amerikaanse president draagt teistert al tijdenlang banken in het land van de kangoeroes, meldt de Engelse krant The Telegraph.

De overvaller, die de bijnaam ‘Obama Robber’ heeft gekregen wordt gezocht voor zes overvallen sinds 2008. Donderdag nog beroofde hij een bank in het gehucht Handenberg.

Volgens de politie heeft de bankrover ongeveer €10.000 buitgemaakt bij zijn laatste overval. Dit is zeker niet zijn meest succesvolle beroving, want in juli 2009 maakte hij een bank €40.000 afhandig.

De politie vermoedt dat de crimineel in november van 2008 is begonnen met roven. Het herkenbare masker draagt hij pas sinds 2009, toen hij een bank beroofde in Kirchheim.

Men denkt dat het om een bewoner van het gebied gaat, omdat meerdere mensen zijn accent hebben herkend. De herkenbare stem van Barack Obama probeert hij in ieder geval niet na te doen.

Het hele scenario doet een beetje denken aan de film Point Break. In die film onderzoekt Keanu Reeves een serie van overvallen gepleegd door mannen die allemaal een masker van een Amerikaanse president dragen

.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Joe Crawford

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021