Excite

Automobilist Floor van der Wal reed veel te hard

De automobilist die het ongeluk veroorzaakte waarbij comediénne Floor van der Wal verongelukte, reed veel te hard. De politie melde maandag dat de gereden snelheid veel te hoog lag. Ook zouden er meerdere mensen in de auto hebben gezeten.

De 26-jarige artieste werd in de nacht van donderdag op vrijdag geschept door een auto, terwijl ze met haar fiets over het Amsterdamse Mercatorplein reed. Vrijdag overleed ze in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Hoewel degene die haar aanreed na het ongeluk doorreed, wist de politie hem dezelfde nacht nog aan te houden. Tijdens het ongeluk was hij namelijk een van zijn kentekenplaten verloren en dat bleek voldoende om de man alsnog op te sporen.

Uit het onderzoek van de politie bleek dat de man veel te hard reed. Ook zou hij via een voorsorteervlak voor rechtsaf alsnog rechtdoor zijn gereden, waardoor hij op een kruising in aanrijding kwam met Floor. Zij kwam door de knal ruim 30 meter verderop terecht.

De politie denkt dat de bestuurder eerder op de avond ook al gevaarlijk rijgedrag heeft vertoond en zoekt daarvoor nog getuigen. Ook is de politie nog bezig met een onderzoek van de camerabeelden van de plaats waar de auto gevonden werd. De man die opgepakt is voor het doorrijden na een ongeval moet minimaal veertien dagen in bewaring blijven.

Afbeelding: Flickr account David Enker

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018