Excite

Avonturier steekt kanaal over met ballonnen

Avonturier Jonathan Trappe is het Engelse Kanaal overgestoken in heuse ‘Up’-stijl: op een stoel die met heliumballonnen omhoog gehouden werd. Hij vertrok op vrijdagochtend en hoopte de eerste te worden die met ballonnen over het kanaal zou ‘varen’.

De Amerikaan vertrok vanaf de Kent Gliding Club in Challock, net iets na vijf uur ’s morgens. Vervolgens had hij ongeveer een uur nodig om de 16 kilometer naar de kust af te leggen. Vervolgens had hij nog een uur en driekwartier nodig om het Kanaal over te steken. Omdat hij na zijn overtocht nog zoveel hoogte had, ging hij door richting de Belgische grens.

Inmiddels had hij echter al een aantal ballonnen losgesneden, om zijn landing te versnellen. Die zorgden ervoor dat hij nog in Frankrijk, net wat na 9 uur, landde. De landing ging helemaal perfect: hij raakte geen elektriciteitsdraden en hobbelde maar een klein stukje door.

Trappe is inmiddels een behoorlijk ervaren ballonvaarder: vorige maand wist hij nog een nieuw wereldrecord neer te zetten door 109 mijl (ongeveer 175 kilometer) over North Carolina te reizen. Iedere reis die hij maakt, bereid hij zo goed mogelijk voor en hij zorgt er dan ook voor dat de meeste risico’s zo klein mogelijk worden. Genieten van zo’n reis doe je namelijk pas echt als je weet dat het veilig is.

De tocht van Trappe doet sterk denken aan de tocht die Carl Fredricksen maakt in de animatiefilm ‘Up’. Hij vliegt met huis en al naar Zuid-Amerika.

Afbeelding: Flickr account JadeXJustics

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018