Excite

Ayaan Hirsi Ali is zwanger

In Nederland is het al even stil rondom Ayaan Hirsi Ali. Nadat de omstreden feministische politica naar de Verenigde Staten vertrok, trad ze een stuk minder op de voorgrond. Nu lijkt het erop dat die verschuiving naar de achtergrond een logische verklaring heeft: Ali is namelijk zwanger.

Ayaan Hirsi Ali heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze graag kinderen wilde hebben. Inmiddels zou de 41-jarige Ali tegen vrienden in Amerika hebben gezegd dat ze vijf maanden zwanger is van haar partner Niall Ferguson, een historicus die al drie kinderen heeft bij de vrouw met wie hij 17 jaar lang samen was. De twee zijn nog niet gescheiden, maar gingen in 2009 uit elkaar toen Ferguson Ali ontmoette.

Om er zeker van te zijn dat ze ooit nog kinderen zou kunnen krijgen, heeft Ali op 37-jarige leeftijd al een aantal eieren in laten vriezen. Inmiddels is ze dus vijf maanden zwanger. Ali leeft nog steeds onder een fatwa, nadat ze het script schreef voor een kritische film over de Islam, Submission, die uiteindelijk leidde tot de moord op Theo van Gogh in 2004. Ali kwam naar Nederland om te voorkomen dat ze uitgehuwelijkt werd. Eerst werd ze advocate en later kwam ze in de regering terecht. Ferguson heeft ook al heel wat op zijn naam staan; hij schreef alleen in de afgelopen 16 jaar al 16 boeken en vijf tv-series.

Afbeelding: YouTube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020