Excite

AZ ontslaat Verbeek als trainer

Voetbalclub AZ ontslaat per direct trainer Gertjan Verbeek. Dat maakte directeur voetbalzaken Earnest Stewart zondag bekend in een persconferentie. Gertjan Verbeek is onaangenaam verrast door het ontslag.

Gebrek aan chemie

Zondag organiseerde de voetbalclub een persconferentie over het ontslag. Daar zei Stewart: “Er kwamen vanuit de organisatie meerdere signalen dat de chemie tussen de trainer en de spelersgroep dermate was verstoord, dat AZ niet anders kon dan tot deze keuze komen.” Een dag eerder won Verbeek met zijn ploeg nog een knappe overwinning op PSV, maar volgens Stewart heeft dat niets te maken met het ontslag. “Helaas was dit niet tegen te houden. Het ontslag heeft niets met de resultaten te maken.”

Donderslag

Gertjan Verbeek heeft naar eigen zeggen niets gemerkt van de onvrede over zijn beleid binnen de selectie of de club. Hij sluit zich dan ook niet aan bij het “gebrek aan chemie” waarover Earnest Stewart spreekt. “Ik heb dat zelf niet zo ervaren,” vertelt Verbeek tegen RTV Noord-Holland. “Ik hoorde vrijdag van de directie wat er leefde binnen de spelersgroep, dat kwam voor mij ook als een donderslag bij heldere hemel.”

Geen wrok

Verbeek koestert geen wrok tegen zijn ouder club AZ. Hij voelt dan ook geen behoefte om na te trappen richting de directie van AZ. “Ik heb met iedereen prettig samengewerkt. Bij incidenten doe ik mijn zegje en vijf minuten later ga ik aan het werk. Ik ben niet rancuneus.”

“Ik had vertrouwen in de samenwerking, maar daar zijn twee partijen voor nodig. Als je ziet hoe ze tegen PSV voetballen (2-1 winst, red.) zit er genoeg kwaliteit in de groep. Ik hoop dat dit helpt om op optimaal te presteren, want daarvoor moet je optimaal in je vel zitten.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021