Excite

Baby met één oog en geen neus sterft na dag

Het jongetje dat afgelopen week in India werd geboren met slechts één oog en geen neus, is maar 1 dag oud geworden. De dokters stonden paf bij zijn geboorte; hij werd via een keizersnede ter wereld gebracht.

Tijdens de 32e week van de zwangerschap werd al duidelijk dat het jongetje een waterhoofd had. De medewerkers van het ziekenhuis waar de 34-jarige moeder Veena Chavan op controle kwam wilden hier iets aan doen, maar konden dat niet meer, omdat ze al zover in haar zwangerschap was.

Veena heeft erg veel moeite met de dood van haar zoontje en is vooral van slag omdat ze hem niet eens mocht zien. Ze heeft al een 8-jarige dochter. Haar vorige kind verloor ze nog tijdens haar zwangerschap. De dokters hadden haar al wel verteld dat dit kindje een waterhoofd had, maar ze had er niet op gerekend dat hij maar één oog en geen neus zou hebben. Dit komt vaker voor, maar in de meeste gevallen overleeft het kindje dan de zwangerschap niet eens, waardoor men het zelden te zien krijgt.

In 2006 werd er een meisje in India geboren met dezelfde aandoening. De ouders hebben haar mee naar huis genomen, maar daarna zijn er nooit meer berichten geweest over of ze het wel of niet overleefd heeft.

Afbeelding: Flickr account mynameisharsha

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018