Excite

‘Baby redde leven Mel C’

Volgens voormalige Spice Girl Mel C heeft het krijgen van een baby haar leven gered. De zangeres heeft namelijk jaren last gehad van boulimia, maar wist zich vanwege haar zwangerschap eens te focussen op een ander dan op zichzelf en met de gedachte aan de baby lukte het haar om gezond te eten en zich wat minder druk te maken om zichzelf.

In een interview vertelt Mel C dan ook dat dat de komst van dochter Scarlet haar leven niet alleen veranderde, maar zelfs gered heeft. Des te verder haar zwangerschap vorderde, des te beter het ook voelde om gezond te eten. Scarlet werd in februari 2009 geboren. Mel C. was de laatste van de Spice Girls die moeder werd. Zij was ook een van de weinigen die nog een succesvolle solocarrière in de muziek wist op te zetten.

Tijdens haar zwangerschap kwam Mel ongeveer 25 kilo aan en na de bevalling heeft ze niet speciaal haar best gedaan om dat gewicht weer kwijt te raken. Wat haar betreft ligt er veel te veel druk op jonge moeders om weer snel in vorm te komen.

Sporty Spice, zoals Mel C bekend stond, bekent dat ze al tijdens haar Spice Girls-periode last had van de eetstoornis en vreesde dat de terugkeer van de dames in 2007 mogelijk weer voor een terugval zou zorgen. De eetstoornis, of de controle over het wel of niet eten, kwam bij haar namelijk als tegenreactie op het feit dat haar leven als Spice Girl vooral in de handen van anderen leek te liggen.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020