Excite

Baden in zweet op Rock Werchter

Maar liefst 80.000 mensen baden vandaag in het zweet op Rock Werchter. Net als vorig jaar is het ook dit jaar op de eerste dag van het populaire rockfestival weer ontstellend heet. Vorig jaar moesten op de eerste dag al zo’n 700 mensen afgevoerd worden naar de eerste hulp posten. Uiteindelijk moest er vorig jaar ruim 7000 keer ingegrepen worden door het Rode Kruis en dat was een stijging van 66% ten opzichte van 2008.

Ook vandaag zet de hitte door: gisteren was het in de volle zon 36 graden en in de schaduw 34 graden en vandaag kunnen de temperaturen oplopen tot zo’n 37 graden. In de eerste rijen kun je maar beter niet staan, daar is het zo drie tot vier graden warmer.

Het dapper trotseren van de hitte begon al op de route naar Werchter: daar waren namelijk enorme files ontstaan. Dit kwam deels omdat veel meer mensen met de auto gingen. Zij gaven de voorkeur aan een eigen airco, boven het stapelen in de trein.

Ook dit jaar is de hulpverlening weer een hele operatie, waar aan maar liefst 800 vrijwilligers meewerken. Natuurlijk kun je zelf ook een groot deel van de problemen voorkomen door voldoende te drinken, volop zonnecrème te smeren, goede schoenen te dragen, een pet op te zetten en iets te smeren tegen de muggen. Merk je toch dat je ergens last van hebt? Bezoek dan direct een EHBO-post!

Afbeelding: Flickr account mediadeo

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021