Excite

Badr Hari breekt voet

Badr Hari heeft zijn comeback bij het K1 World Grand Prix vrijdagavond niet kunnen afmaken zoals hij had gewild. In de eerste van drie ronden brak Badr ‘Bad Boy’ Hari zijn voet, waardoor hij na één partij uit het toernooi in Zagreb moest stappen. Het zou gaan om twee gebroken middenvoetsbeentjes in zijn rechtervoet.

Badr Hari favoriet

Badr Hari begon als favoriet aan het toernooi. Speciaal voor de comeback werd de gekwalificeerde Australiër Ben Edwards uit het toernooi gehaald, zodat Badr zijn plaats in kon nemen. De Australische kickbokser is veel minder spraakmakend, zowel binnen als buiten de ring. Het K1 World Grand Prix was de eerste grote wedstrijd voor Badr Hari sinds zijn vrijlating.

Geen gedroomd toernooi

Badr Hari vocht de eerste ronde tegen de Wit-Russische Azerbeidzjaan Zabit ‘Mowgli’ Samedov. Hari won die wedstrijd op punten. De tweede ronde zou Hari vechten tegen de Nederlandse Surinamer Ismael Londt, maar die wedstrijd ging niet door. Omdat ook Samedov geblesseerd raakte, nam Londt het op tegen reservevechter Dzevad Poturak die in het publiek zat. Ook hij moest geblesseerd opgeven. Londt verloor op zijn beurt in de finale van Mirko 'Cro Cop' Filipovic. Al met al bepaald niet het gedroomde toernooi voor de organisatie, die het liefst Badr Hari en lokale held Filipovic in de finale hadden gezien.

Fitheid Badr Hari

Voor het toernooi was er veel discussie rond de fitheid van Badr Hari. Tijdens zijn periode in de gevangenis was Hari veel afgevallen en uit zijn trainingsritme geraakt. Volgens trainer Mike Passenier heeft de kickbokser de afgelopen zes weken vijf uur per dag getraind, zes dagen per week. Kenners spraken vooraf over een wonder, mocht Badr Hari goed presteren vrijdagavond.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020