Excite

Badr Hari opnieuw vrij

Badr Hari mag vanaf dinsdag zijn proces afwachten op vrije voeten. Dat heeft de raadkamer van de Amsterdamse rechtbank maandag besloten. Zijn advocate Bénédicte Ficq wilde dat de rechtbank zijn voorarrest zou opheffen omdat vorige week de laatste getuigenverhoren zijn afgerond.

Voorwaarden

Op de vrijlating van Badr Hari zijn wel bepaalde voorwaarden van toepassing. Zo mag hij zich tussen 20.00 en 08.00 uur niet begeven in horecagelegenheden. Ook is het hem verboden contact op te nemen of te hebben met getuigen. Een uitzondering daarop maakt de rechtbank voor Hari's vriendin, Estelle Cruijff. In november werd Badr al vrijgelaten, maar binnen drie dagen werd hij weer opgepakt omdat hij de voorwaarden toen verbrak. Ficq zei dat ze dit keer “meer dan alle punten op de i” gaat zetten om Badr Hari de regels en voorwaarden van zijn vrijlating goed uit te leggen.

John van den Heuvel

Misdaadverslaggever John van den Heuvel reageert maandag in RTL Boulevard op de vrijlating. “Hij komt dus op vrije voeten. Zijn celdeur zwaait vanavond open. En voorlopig zal hij dan wel ook op vrije voeten blijven,” vertelt van den Heuvel. “Het belangrijkste argument om hem de vorige keer vast te houden, was zodat hij geen getuigen kon beïnvloeden. Alle getuigen zijn nu gehoord en dat argument is dus niet meer geldig.”

Mishandeling

Badr Hari zit vast sinds vorige zomer, omdat hij zakenman Koen Everink mishandeld zou hebben tijdens het dancefeest Sensation White in de Amsterdam ArenA. Justitie verdenkt Hari van doodslag en inmiddels ook van een aantal andere mishandelingen, waar verschillende getuigen de afgelopen periode over hebben verklaard.

Estelle Cruijff

Estelle Cruijff reageerde emotioneel op de vrijlating van haar vriend en verloofde Badr Hari. Na afloop van de zitting reageerde ze emotioneel en zichtbaar blij. In het gerechtsgebouw was ze in tranen. Ze verliet de rechtbank zonder de media te woord te staan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021