Excite

Bagdad eist geld van Amerika

De stad Bagdad is boos op de Amerikanen. Centjes willen ze zien, omdat de Yanks hun mooie stad kapot gemaakt hebben. ‘De Amerikaanse troepen hebben onze mooie stad tot een kamp gemaakt, op een lelijke en destructieve manier. Dit getuigt van bewuste onwetendheid en zorgeloosheid op het gebied van de simpelste vorm van smaak.’

Één miljard dollar eist Bagdad van de Amerikanen, die met hun Humvee’s overal doorheen rossen en hekwerken neerzetten waardoor de stad langzaam verandert in een lelijk industrieterrein. Zelf heeft de gemeente geen geld om het aanzien van de stad te verbeteren.

Ook eisen ze excuses van de Amerikanen. Frappant is dat ze het enkel over de schade hebben die is aangericht sinds de Amerikanen de stad in 2003 binnentrokken. Er wordt met geen woord gerept over de bombardementen die aan de bezetting voorafgingen.

Volgens Hakeem Abdul Zakra, woordvoerder van de gemeente, zorgen de muren die de Amerikanen neerzetten voor schade aan het wegdek en de riolering. En de Amerikanen zien er ook geen been in om met hun zware Humvee af en toe een tuintje of parkje om te ploegen.

Overigens hoeven de mensen van Bagdad zich geen zorgen te maken over verdere schade, aangezien de Amerikanen al in 2009 uit de stad wegtrokken. De Amerikaanse regering heeft nog niet gereageerd op de eis van Bagdad.

Afbeelding: Flickr, gebruiker The US Army

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021