Excite

Als balie medewerker van beroep ben je vaak geliefd

Het zijn moeilijke tijden voor een werkloze. Een baan vinden is niet makkelijk. Dat moet je er natuurlijk niet van weerhouden om het toch te proberen. Als je houdt van communiceren en dienst baar bent ingesteld, dan is het werken achter een balie misschien iets voor jou.

De wat grotere bedrijven houden er vaak een balie op na. Bij binnenkomst kunnen bezoekers zich daar melden om verder geholpen te worden. Het is dus belangrijk dat je goed met mensen om kunt gaan.

Als balie medewerker beroep je je dus op je people skills. Aardig zijn is echter niet het enige waar je goed in moet zijn. Veel bedrijven hebben namelijk ook beveiligingsmedewerkers achter de balie staan.

Het kan dus goed zijn dat je niet direct in dienst bent van het bedrijf waar je achter de balie zit, maar dat je betaald wordt door een particulier beveiligingsbedrijf. Mochten er ongure sujetten binnenkomen, is het dus ook jou taak om deze op vriendelijke wijze de deur te wijzen. Ook de ronde door het gebouw na sluitingstijd wordt vaak door baliemedewerkers gedaan.

Wie balie medewerker van beroep is, heeft 1 groot voordeel: Je kent iedereen bij gezicht en naam en je bevindt je vaak in een positie dat je mensen kunt helpen, bijvoorbeeld als ze hun pasje vergeten zijn. Het is dan ook niet moeilijk om je geliefd te maken als receptionist.

Afbeelding: Flickr, gebruiker wovox

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018