Excite

Bankovervaller kiest bescheiden buit

De meeste bankovervallers doen hun best om zoveel mogelijk geld binnen te halen als ze een overval plegen. Dat dat niet voor iedereen geldt, bleek afgelopen week in Slowakije. Daar overviel een 26-jarige man een bank en eiste een wel heel bescheiden som.

De overvaller kwam de bank binnen, sloeg een glazen tussenwand in en bedreigde de bankbediende vervolgens en eiste twintig euro. Toen de verbaasde bankbediende hem die twintig euro gaf, ging de overvaller er direct vandoor.

Lang kon de overvaller niet genieten van zijn grote buit; hij werd vrij snel na de overval al opgepakt in Velke Kapusany, de stad waar hij de bank beroofd had. Na zijn arrestatie is de man direct overgebracht naar een psychiatrisch centrum. Daar zal hij aan een onderzoek onderworpen worden dat moet uitwijzen of hij geestelijk wel helemaal in orde is. Mogelijk vertelt dat onderzoek meer over de beweegredenen van de man.

De laatste tijd worden er regelmatig overvallen gepleegd en banken zijn verrassend vaak het slachtoffer. Zo werd vorige week nog het bankkantoor in het WTC in Amsterdam overvallen. Ook tijdens deze overval werd de bankbediende bedreigd en moest zij de kluis openmaken. Die overvallers gingen er met een beduidend hoger bedrag vandoor; de exacte schade is nog niet bekend, maar deze is aanzienlijk. Gelukkig vielen ook bij deze overval ook geen gewonden. In tegenstelling tot de overval in Slowakije zijn de daders van deze overval echter nog niet opgepakt.

Afbeelding: Flickr account azrainman

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020