Excite

Barack Obama op bezoek bij het Rijksmuseum op 24 maart?

De geruchten dat Barack Obamaeen bezoek zal brengen aan Amsterdam houd ons al enkele weken bezig, zelfs NOS journaal besteedde er vorige week aandacht aan. Er is alleen niemand die het wil bevestigen. Wat gaat er achter deze geheimzinnigheid schuil?

Een uitstapje naar het Rijks?

Tijdens het programma van de Nucleaire Top in Den Haag zou de Amerikaanse president enkele uurtjes hebben ingepland voor een uitstapje en wel op maandag 24 maart. Het Rijksmuseum wordt als de meest logische bestemming gezien, omdat het museum een aantal interessante stukken in de collectie heeft die iets zeggen over de Nederlandse oprichting van New York en omdat het museum sinds de heropening nu eenmaal veel publiciteit krijgt.

De kaken stijf op elkaar

Zowel de Gemeente Amsterdam, als het Rijksmuseum en de Rijksvoorlichtingsdienst houden echter de kaken stijf op elkaar. Ook bij de Amerikaanse ambassade wil men niets los laten. Men is zelfs verbaasd, dat journalisten überhaupt denken iets te weten te komen over de agenda van de machtigste man op aarde.

Veiligheid

En die verbazing is natuurlijk ook niet onterecht, want op het moment dat er vooraf al bekend zou zijn dat Obama een verassingsbezoek aan Amsterdam zou willen brengen, dan komt direct de veiligheid van zowel de president als de stad Amsterdam in gevaar en dan gaat het bezoek misschien helemaal niet door. Dus laten we het met zijn allen in het ongewisse, zo dat het bezoek toch nog door kan gaan. Het moet tenslotte een verassing blijven.

Andere musea die pitchen voor een bezoekje van Obama

Overigens werd deze week in het tv-programma de Wereld Draait Door een tegenreactie gegeven op de geruchten, dat Obama het Rijksmuseum zou bezoeken. Een hele tafel vol met conservatoren en directeuren van kleinere musea kregen een minuut de tijd om te pitchen waarom Obama naar hun museum moest komen in plaats van het Rijksmuseum.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020