Excite

Barack Obama steunt bouw moskee Ground Zero

Er is in de Verenigde Staten momenteel veel te doen om de zogenaamde moskee die op of nabij Ground Zero gebouwd gaat worden. Er is veel protest tegen een dergelijk gebouw op zulke grond. Men vindt het niet kunnen, vanwege de connectie tussen de islam en de aanslag van elf september 2001.

Ook in Nederland staat dit gebouw in de belangstelling. Geert Wilders zal binnenkort een speech geven in New York. Ook was er sprake van Nederlandse subsidie die naar het gebouw zou gaan. Dat alles bij elkaar zorgde voor veel ophef in de Nederlandse media.

Inmiddels heeft ook Barack Obama zich uitgesproken over de controversiële moskee op Ground Zero. Hij steunt de bouw van het object. Dat is niet alleen voer voor zijn Republikeinse tegenstanders, maar ook niet meer dan terecht. Hij is namelijk een voorstander van godsdienstvrijheid en zei: 'Als burger en als president vind ik dat moslims hetzelfde recht hebben hun godsdienst te beoefenen als alle anderen in dit land.'

Hoewel tegenstanders het gebouw zien als een provocatie en belediging voor de ruim drieduizend slachtoffers, zijn veel mensen van mening dat de ophef om niets is. Het gebouw is namelijk op flinke afstand van Ground Zero en betreft een islamitisch cultureel centrum. Momenteel lijkt de publieke opinie zich echter massaal tegen het gebouw te keren.

Geert Wilders zal op elf september in New York aanwezig zijn om te protesteren tegen het gebouw. Als notoire tegenstander van de islam zal zijn mening vrij duidelijk zijn. Eerder werd deze week bericht dat de Nederlandse regering een memo had doen uitgaan naar Nederlandse diplomaten die aanwezig zullen zijn, over hoe er namens de regering over Geert Wilders gepraat moet worden.

Al met al dus de nodige controverse, waarbij niemand echt gelijk lijkt te hebben. Vanwege de vele emoties die meespelen, wordt discussiëren erg lastig gemaakt. Het zal dan ook niet de laatste keer zijn dat het gebouw in het nieuws is.

Afbeelding: Flickr, budgetplaces

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020