Excite

'Barcelona: 20 miljoen voor Van der Wiel'

Ibrahim Afellay krijgt mogelijk gezelschap van Gregory van der Wiel. De twintigvoudig international van Ajax staat bovenaan het verlanglijstje van FC Barcelona. Hij zal rechtsback Dani Alves op moet volgen, die op zijn beurt gelinkt wordt aan de rijkste club ter wereld: Manchester City.

Volgens Spaanse media heeft Barcelona 20 miljoen euro over voor Van der Wiel. De 22-jarige verdediger stond ook al in de belangstelling van Bayern München en naar verluidt heeft Manchester City nog geen keuze kunnen maken tussen Dani Alves en Van der Wiel. Scouts van de Engelse club zaten tijdens de wedstrijd Ajax – Feyenoord op de tribune voor de rechtsback.

Overigens zou het best kunnen dat de mening van Johan Cruijff de doorslag geeft. Het is bekend dat Nederlands beste voetballer ooit heel wat in de melk te brokkelen heeft in Catalonië. In een column schrijft El Salvador dat Barcelona er verstandig aan doet Dani Alves bij een goed bod te laten gaan. Dat maakt de weg vrij voor een versterking uit Amsterdam.

Ajax staat er net als veel andere clubs op financieel gebied niet rooskleurig voor. Luis Suarez staat al een tijdje in de belangstelling van grote clubs, en nu komt Van der Wiel daar dus ook bij. Gezamenlijk zouden de voetballers 45 miljoen euro in het Amsterdamse laatje kunnen brengen. Strik er omheen en wegwezen, zou je denken. Maar trainer Frank de Boer gaf eerder aan zijn ploeg het liefst bij elkaar te willen houden.

Afbeelding: youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020