Excite

Bastiaan Ragas speelt Willem-Alexander in Beatrix-serie

Bastiaan Ragas kruipt in de huid van prins Willem-Alexander. De blonde acteur gaat namelijk de kroonprins spelen in de nieuwe tv-serie Beatrix, Oranje onder vuur. De acteur is maar wat blij met de rol en heeft veel zin in zijn werk voor de nieuwe serie.

Ragas kan zich redelijk identificeren met de kroonprins. Hoewel de kroonprins iets ouder is dan Ragas, is zijn generatie wel met hem opgegroeid. Omdat de kroonprins zelf niet meewerkt aan de serie en deze natuurlijk aan een script gebonden is, probeert Ragas vooral te spelen wat hij denkt dat de prins voelt of gevoeld heeft. Volgende week zullen de opnames voor de serie gestart worden. Het is de bedoeling dat deze dan volgend jaar uitgezonden wordt.

Deze specifieke rol is voor Ragas om twee redenen belangrijk. Allereerst is het natuurlijk een prachtige productie en is het prettig om deel uit te maken van zo’n grote serie. Daarnaast speelde zijn broer Roef de kroonprins in de serie Bernhard. Roef overleed in 2007 en het idee dat Bastiaan de rol overneemt, geeft het een extra meerwaarde.

Het scenario wordt geschreven door Tomas Ross en het verhaal begint bij de studententijd van Beatrix en vertelt onder meer over de verschillende crises die ons koningshuis doorgemaakt hebben. Katja Herbers speelt de rol van Maxima, Willeke van Ammelrooy en Mara van Vlijmen spelen Beatrix.

Afbeelding: Flickr account Empoor

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021